Εκκλησία Αγίου Δημητρίου

Η εκκλησία του Αγ. Δημητρίου στο Γκόλφ της Γλυφάδας


Το παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται στο κέντρο του γηπέδου γκολφ, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.
Το παρεκκλήσι υπάγεται στον Ιερό Ναό των Αγίων και Ισαποστόλων Κωσταντίνου και Ελένης, μητροπολιτικός ναός της Γλυφάδας.
Το παρεκκλήσι του Αγ. Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου κάθε χρόνο είναι ανοιχτό για τους πιστούς. Την ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, πανηγυρίζει ο φερόνυμος ιερός ναός που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του γκολφ Γλυφάδας.
Την παραμονή τελείται Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και η Ακολουθία της Αρτοκλασίας. Ακολουθεί η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου. Ανήμερα τελείται η εόρτιος Θεία Λειτουργεία.
Μυστήρια γάμου και βάπτισης γίνονται στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να τελέσουν το ιερό μυστήριο του γάμου ή της βάφτισης θα πρέπει να απευθύνονται στα γραφεία της Μητρόπολης (2108943405) και μετά στα γραφεία του γκολφ Γλυφάδας.
Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο χώρος είναι αγωνιστικός και για λόγους ασφάλειας τα μυστήρια τελούνται στις 20:00 μ.μ.
ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο ναός θεμελιώθηκε στις 17 Αυγούστου το 1952. Η ανέγερση και κατασκευή της εκκλησίας πραγματοποιήθηκε με την μέριμνα του ελληνικού στρατού αφού η τεράστια αυτή έκταση ήταν κάποτε χώρος στρατοπέδου. Αξιοσημείωτη ήταν η συμβολή του Αντ/χου Σ.Ε.Μ. Οικονόμου Αλεξ. Καθώς και η συνεισφορά και βοήθεια των αξιωματούχων και των οπλιτών της σχολής. Δωρεές ακόμη από τον διευθυντή ΚΕ.Ε.Ε.Μ. Ταξίαρχου Μπισύλλα Κωνσταντίνου και επι Αρχηγού του Σ.Ε.Μ Στρατηγού Μανούσου Ιωάννη.
Για την κατασκευή του βοήθησαν με τις δωρεές τους, επιφανείς προσωπικότητες της εποχής, όπως οι : Αλκιβιάδης Τατάκης, Α.Ε Πειραϊκή Πατραϊκή, Γρηγόρης Δ.Παπαστράτης, Σπυρίδων Ν.Καρνέζης, Γεώργιος και Αγγελική Διανιόλου-Τατάκη, Σοφία Ε.Σπάθα, Τζίμης Αλ.Τσίρης, Κωνσταντίνος Καραμανλής (Πρόεδρος της Δημοκρατίας), Σωτήρης Ν.Ρούσσος και Δημήτριος Ι.Σκλαβενίτης.

Το γήπεδο Γκόλφ Γλυφάδας

Το κεντρικό Γήπεδο του Γκολφ 18 οπών (holes)

Γήπεδα προπονήσεων

Ακαδημία Γκολφ για νέους αθλητές

Κατάστημα αγοράς και ενοικίασης εξοπλισμού (Pro-Shop) - (προσωρινά εκτός λειτουργίας)

Δύο γήπεδα Τένις

Εστιατόριo

Μπαρ

Χώρους Δεξιώσεων

Αποδυτήρια

Πάρκινγκ και άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις

 

Επικοινωνία

Τέρμα Κ Καραμανλή Γλυφάδα.

+03 2108946820. P

+03 2108943721. F

info@glyfadagolf.gr

 

Λάβε τα νέα μας

Εγγραφείτε και λάβετε email με τα τελευταία νέα του Γκολφ Γλυφάδας.

Designed by S-team - Powered by Joomla!

Copyright © 2020 Glyfada Golf SA All rights reserved. Many features demonstrated on this website are protected by copyrights law.

ΓΚΟΛΦ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 

ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΓΜΟΤΙΚΗ Α.Ε - ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΓΚΟΛΦ

ΤΕΡΜΑ Κ ΚΑΡΜΑΝΛΗ - ΓΛΥΦΑΔΑ  -ΤΚ 166 10 ΤΗΛ 2108946820

ΑΦΜ 090144631 ΔΟΥ ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΡ.Μ.Α.Ε 69935/01/ΝΤ/Β/10/134 

Γ.Ε.Μ.Η. της Γκολφ Γλυφάδας Α.Ε.:  003733501000

Search